Bemutatkozás

 Bölcsőde Hálózatunkról

 

A Soproni Református Egyházközség fenntartásában működő Csillag Családi Bölcsőde Hálózat három családi bölcsődét (Hajnalcsillag Családi Bölcsőde, Fülemüle Családi Bölcsőde, Kerekerdő Családi Bölcsőde) foglalkoztat magában.

Az ideális bölcsődék egy épületen belül, egymás után csak egymás mellett kialakulnak, és egyedül állnak gyermekvilágot létrehozva.

Mindhárom bölcsődénkbe azonosítva, a családban élő 1-3 éves gyermekek jelentkezésének várjuk, a személyzet szülei munkavégzésével, vagy bármilyen okkal nem tudjuk gondoskodni a gyermekek napközbeni ellátását. A bevezető járó gyermekek életkorukhoz igazodó nappali felügyeletet, gondozást, nevelést, foglalkozást és étkezést biztosítunk.

 

Nevelési elveink

 

  • Minden ember individuum, így nincs két egyforma gyermek sem. Az egyéni bánásmód elvét követő meleg, szerepeteljes odafordulással szemben minden gyermeknek fejleszteni kell, és életképessé válik az egyén, és fejleszteni kell az egyéni életmódot, és meg kell valósítani az egészséges életmódot.
  • A gyermekek személyi és tárgyi környezetének állandósága növekszik az érzelmi biztonságos kialakulása, az alapvető felhasználási lehetőségek és a jó szokások kialakulásának szempontjából.
  • A gondjainkra bízott gyermekek biztonságos és tevékenységi motiváló környezetet teremthetnek, így biztosítva lehet, hogy egy aktivitás és önállóság szétválódjon, az elegendő időt pedig biztosítsák a gyermekek próbálkozásának.
  • Munkánk egy pozitívumokra támaszkodunk, hiszen egy jó nevelés alapja a pozitív megnyilvánulások támogatása, létrehozása és elismerése, akkor a gyermekek számára biztosított helyettes viselési formák.
  • A fokozatosság elve lehetővé teszi a gyermekek számára az új helyzet kialakulását, valamint az új dolgok megismerése és a szokások elsajátítását.

 

Bölcsődéink koordinátora és vezetői:

 

Csillag Családi Bölcsőde Hálózat

Kerhaliné Mihalkó Eszter Edit (szakmai koordinátor)

 

Hajnalcsillag Családi Bölcsőde

Csillag Tünde 

Fülemüle Családi Bölcsőde

Honti Barbara

Kerekerdő Családi Bölcsőde

Varga Anett